Overslaan en naar de inhoud gaan

Praktische zaken, zo geregeld!

In een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek leer ik je graag kennen, bespreken we je doelstelling en de wederzijdse verwachtingen. Ook bespreken we praktische zaken als frequentie van de afspraken, vergoeding en de locatie. Komen we samen tot de conclusie dat we ‘de klik’ voelen en het onderling vertrouwen er is, dan leggen we je coachvraag vast en gaan we er mee aan de slag!

Coach traject
In het eerstvolgende gesprek gaan we je coachvraag verder aanscherpen en bespreken we wanneer het coachingstraject voor jou succesvol is. Zo werken we gezamenlijk naar de stip aan de horizon.

Elk coachingstraject is uniek. De frequentie van de afspraken en de duur van de gesprekken stemmen we af op de coachvraag en jouw voorkeuren. We starten in principe met een traject van 5 sessies. Een sessie duurt over het algemeen tussen 1 à 1,5 uur met tussenpozen van twee à drie weken.

Afronding
In een afsluitend gesprek evalueren we samen het effect van het coachingstraject. De ervaring leert dat het handig is om na een aantal maanden nog een vervolgsessie af te spreken om het lange termijn effect te borgen.

Het spreekt voor zich dat de vertrouwelijkheid van onze gesprekken is gewaarborgd, hetgeen je deelt zal niet worden gecommuniceerd met opdrachtgever of leidinggevende zonder uitdrukkelijke toestemming.

Tarief

  • zakelijk uurtarief bedrijven: €150 exclusief BTW
  • zakelijk uurtarief voor ZZP-ers: €120 exclusief BTW
  • privé tarief: €80 inclusief BTW per sessie. Dit is inclusief voorbereiding, administratie en eventueel contact tussendoor in verband met huiswerkopdrachten

Tips: mochten de kosten een probleem vormen, dan zijn er mogelijkheden:

  • Ontwikkel budget werkgever: Veel werkgevers stellen een budget ter beschikking voor opleiding en ontwikkeling van haar personeel. Ga in overleg met je werkgever en bespreek of je aanspraak kan maken op dit ontwikkel budget. Vraag je werkgever of ze willen investeren in je groei & employability.
  • Belastingaftrek ondernemers & ZZP-ers: Voor ondernemers geldt dat coaching aftrekbaar is voor de inkomsten-, vennootschap- en omzetbelasting.

Belastingaftrek: Als particulier kun je kosten (incl. BTW) als scholingskosten aftrekken van de inkomstenbelasting, mits het doel ervan het verkrijgen van een (nieuwe) baan is. Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar, alleen reiskosten niet. De drempel bedraagt €250,-.